donderdag 2 oktober 2014

Buy Nothing New-Challenge in oktober.

Ik ben nu vijf dagen bezig met mijn no buy challenge. Nu las ik over iets soortgelijks wat gesteld is voor de maand oktober.


De Challenge is een actie die bewustwording stimuleert over alles dat we allemaal reeds bezitten en iedereen oproept een maand lang geen nieuwe spullen te kopen..  en te genieten van wat we al hebben.

Wat daar bij hoort, is ontdekken dat je ineens geld overhoudt om leuke dingen te doen. Buy Nothing New gaat namelijk helemaal niet over geen geld meer uitgeven. Wel anders. Hoe blij word je vaak van een avond naar de film, een massage, sparen voor die parachute-sprong, of simpelweg een etentje met vrienden?

En wat zo leuk is; Iets dat we wel hebben maar niet gebruiken, kan worden weggegeven, uitgeleend, 2e hands verkocht , verhuurd of geruild tegen iets waarvan we weer vrolijk van worden. Dat kan ook geld zijn. Van sommige spullen weten we niet eens waar het voor dient of waar het vandaan komt. Tijdens de Buy Nothing New-Challenge in oktober kun daar eens bij stil staan.  Zo herontdekken we een maand lang alles dat we al hebben en dat is best heel bijzonder.      


Ik vind het een goed plan om meer te kijken naar wat je al hebt en wat je daar nog mee kan doen. De maatschappij is erg gericht op nieuw en veel en dat vind ik erg zonde. Daarom heb ik me aangemeld en dat kun jij ook nog doen via de volgende link


http://www.buynothingnew.nl/doe-ook-mee/

                                                                                              bron: www.buynothingnew.nl
4 opmerkingen:

 1. Wat goed! Ik zou ook wel mee willen doen maar ik heb een shoppingtripje gepland naar Antwerpen. Misschien doe ik toch mee met uitzondering van Antwerpen dan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon mee doen! Pas je het een beetje aan. Kan best

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk!
  Wat zou het voor mij moeilijk zijn om niets meer te kopen hahaha :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou dat is het voor mij ook hoor Saraya ;)

  BeantwoordenVerwijderen