woensdag 22 oktober 2014

Nieuwe dietiste

Sinds nu een week heb ik een andere diëtiste. Mijn vorige diëtiste en ik hadden geen echte klik en ik voelde me vaak niet begrepen.
Na wat aansporing heb ik de stap genomen buiten mijn huidige hulpinstantie om een nieuwe diëtiste te zoeken. En die heb ik gevonden.

Mijn intake gesprek was fijn. Ze vroeg allerlei dingen en legde mij een hoop dingen uit. Hierdoor kreeg ik weer een beetje vertrouwen.
De insteek is wat meer gericht op wat goed voor mij voelt en leren ontdekken waar mijn lijf behoefte aan heeft. Dit is heel moeilijk gezien het feit dat mijn hele lijf nog steeds ontregeld is door de lange periode van mijn eetstoornis. Hongergevoel heb ik niet, verzadigingsgevoel is niet betrouwbaar meer. Ik zit na 1 hap al vol wat natuurlijk helemaal niet kan.
Ook moet ik natuurlijk goed bewust blijven dat ik voldoende moet eten en dat voelt niet altijd goed. Het word dus zowel een gevoels- als verstandskwestie.

Zij vermoed dat ik niet goed reageer op koolhydraten door de lange ontregeling. Hierdoor maakt mijn lijf dan teveel insuline aan. Dit word niet allemaal verbruikt dus wat overblijft word opgeslagen in mijn lijf. Het aankomen in gewicht nog steeds zou hiermee verklaard zijn.
Ik heb nu meerdere alternatieven te horen gekregen en ga hiermee aan de slag. Er moet vooral meer variatie in mijn eetpatroon komen en wat meer per dag afgestemd op mijn activiteiten.

In mijn hoofd is dit alles nu een heel gevecht maar ik ben wel gelijk de uitdaging aan gegaan. Ik schrijf wel een tijdje precies op wat ik heb gegeten en gedronken zodat ik dit over een paar week aan haar kan laten zien. Dan is het makkelijker bij te sturen.
Ik hoop echt dat mijn lijf nu gaat stoppen met opslaan en ik eindelijk ga stabiliseren op een gewicht wat bij mijn lichaam past.

Over een aantal week zal ik een update plaatsten over hoe het gaat.


1 opmerking:

  1. Wat fijn dat je een dietiste hebt gevonden met wie de klik er wel is...tenslotte is dit wel heel belangrijk voor je herstel, het is tenslotte echt een vertrouwenskwestie...ik hoop dat het nu allemaal wat fijner gaat verlopen en dat er ook snel een uitsluitsel komt voor je snelle gewichtstoename
    knuffel xx Petra

    BeantwoordenVerwijderen