vrijdag 20 februari 2015

Recept: Koolhydraatarme pizza


Nu ik een koolhydraatarm dieet heb zijn er veel dingen die ik niet meer kan eten. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg dingen die ik wel kan eten als ik ze maar zelf maak. 1 van die dingen is bijvoorbeeld pizza. Na wat speurwerk op google ontdekte ik namelijk een recept voor een pizza bodem gemaakt van amandelmeel die koolhydraatarm is en daarmee zou ik gewoon mee kunnen eten met mijn gezin. Ik maakte wat foto's zodat ik dit ook met jullie kon delen.

Voor de bodem heb  je nodig:
- 100 gr amandelmeel
- 50 gr roomkaas
- 4 eieren
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 snufje zout
de nog vloeibare bodem
Meng alle ingredienten in een kom tot een glad beslag en doe dit in een bakvorm. Zoals je ziet heb ik een taartvorm gebruikt. Deze had een diameter van 24 cm maar ik vond de bodem nog wat dik. Een slag groter zou denk ik nog beter zijn. De bodem had ik bekleed met wat bakpapier.
De bodem bak je op 180 graden in 20 minuten gaar.



En de bodem als die is afgebakken

Vervolgens kun je zelf van tomatenpuree/verse tomaat een sausje maken waarmee je je pizza bestrijkt. Hier kun je op smaak kruiden door heen doen. Hierna beleg je de pizza met dingen die je lekker vind. Als de pizza helemaal koolhydraatarm moet zijn kun je het beste voor diverse groenten gaan. Ik koos voor champignons, paprika, ananas, tomaat en tot slot wat geraspte kaas.
Op 200 graden heb ik de pizza vervolgens nog 10 minuten afgebakken.


En dit was het eindresultaat. Hij smaakte heerlijk. Wel vulde de pizza ongelooflijk. Ik kon deze ook niet in 1x op. Wat overbleef heb ik bewaard en later in de week opgegeten. Het is iets meer werk maar een stuk gezonder!

2 opmerkingen: