zaterdag 16 augustus 2014

weer thuis

Na drie heerlijke weken op de camping nu weer thuis. Altijd een fijn gevoel om weer in een schoon en net huis terug te komen. Ook geniet ik dan extra van alle "luxe".
De afgelopen weken zijn omgevlogen en hebben we met zo min mogelijk internet doorgebracht.

Sinds deze drie week hebben we een nieuwe hobby; geocaching.. Oftewel schat zoeken.
Er is een aparte website; www.geocaching.com waar je je kunt aanmelden. Via deze website kun je caches bij jou in de buurt vinden en van start gaan. Je zoekt de cache met behulp van GPS. Hiervoor kun je een app downloaden op je smartphone. Er is een gratis versie en een betaalde versie.
Een cache is meestal niet meer dan een logboekje waar je je naam, datum en tijdstip van vondst in noteert. Soms is het een grotere bak waar evt. ook goodies of trackables in zitten.
Een hoop termen die misschien niets zeggen maar op de website goed worden uitgelegd. Via de app kun je je vondsten bijhouden. Wij zitten inmiddels op 25
Het nadeel van het gebruik van je telefoon is dat het je data kost en enorm veel batterij. Daarom hebben wij in de vakantie een GPS tracker aangeschaft. Niet echt een consuminder actie, maar op de lange termijn levert het ons zeker een financieel voordeel op. Je gebruikt namelijk geen data meer.
Ook zijn wij binnenkort allebei jarig en is dit ons gezamenlijk verjaardagscadeau.
Kennen jullie geocaching al en doen jullie dit misschien zelf? Wij horen graag van mede cachers hun ervaringen, tips en trucs en zijn ook zeker bereid die van ons te delen. Een berichtje kan op famvrieling@outlook.com

Nu terug tot de orde van de dag en m'n enorme bult wasgoed weg werken. Hopelijk kan ik nog het een en ander buiten laten drogen. Scheelt weer in gebruik van de wasdroger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten