zaterdag 11 oktober 2014

avocado

Zelf wist ik niet zo goed of avocado nu groente of fruit was en eigenlijk wist ik in het algemeen niet zo veel erover. Dus ik dacht: laat ik het eens uitzoeken en er iets over schrijven.















In Nederland word het echt gezien als vrucht maar er zijn ook landen waar het gezien word als groente.  Ook is er langere tijd gedacht dat het niet gezond was gezien de hoeveelheid vet die het product bevat. Maar daar is op terug gekomen. Het bevat veel onverzadigde vetten wat juist erg goed is voor ons.



Maar wanneer kun je dit product nou eten en vooral hoe? 
Ik heb gelezen dat het een product is die je wel met mate moet eten, bijvoorbeeld 1x per week. Op brood is het heerlijk, maar dan moet je er voor de smaak wel wat kruiden op doen. Ook komkommer erbij vind ik een lekkere combinatie maar misschien is dat wel heel vreemd, hihihi. 
Wat peper en zout, arromat, zijn ook lekkere ideeen. Zelfs een beetje cayenne peper kan lekker zijn erop. 

Je kunt natuurlijk er ook quacamole van maken en eten met tortilla chips. Dit is denk ik een zeer bekende variant en ook erg lekker.

Een avocado is rijp als het steeltje bij beweging een klein beetje meegeeft bij de aanzet. Dus het veert dan als het ware een beetje mee. 
Het bewaren van een avocado is het best op een koele plek buiten de koelkast. 

Wat vinden jullie van avocado? en hebben jullie nog een lekker recept voor me?

3 opmerkingen:

  1. Ik denk dat ik dit zelfs nog nooit gegeten heb, erg toch. Eens dringend tijd dat ik het deze week eens ga kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hmmm, zelf vind ik ze heerlijk maar ik gebruik ze veel in smoothies...een kook wonder ben ik niet echt...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb het voor zover ik weet nog nooit gehad, ben ondertussen toch wel eens benieuwd, want ik zie het zo vaak voorbij komen!

    BeantwoordenVerwijderen